Buuufff!!!!

 Aquest matí he estat veient el Faqs…

Buff. 

No m'ha deixat indiferent.

Molt potent i molt difícil d'assimilar: Llach, Hasél, Garrido, Rahola, Fina… i periodistes interessants i punyents.

Eleccions, llibertat d'expressió, estat de dret, democràcia, repressió, abstenció, desencís, amnistia/indult, presó... i tot rematat per un nou concepte: "milloradors i empitjoradors".

Buff...que difícil tot plegat.

Per on començo?

Va...m'hi llenço.

No m'agrada la falta de respecte, no m'agraden els tuits ofensius, sobretot quan es fan des de l'anonimat (no és el cas de Pablo Hasél, que sempre dona la cara i es reafirma en el que escriu i diu), no m'agrada l'ús partidista agafant tan sols parts d'un tot….

Allò que es debat o critica sempre ha d'estar dins d'un context per tal que s'entengui. A partir d'aquí és quan s'hi pot estar d'acord o no i opinar i argumentar. 

Vagi per davant que en general, no m'agraden les lletres de Hasél o Valtonyc o el rap que ahir va cantar Garrido (potser sóc molt conservador o m'estic fent gran), però entenc que els han de poder fer. 

El que sí que aconsegueixen és crear debat. La gent que vol raonar i confrontar idees té motius i arguments. 

La Rahola deia una cosa interessant. Deia que no li agradaven  les lletres, però que feien remoure la seva consciència i  treure-la de la seva zona confort. 

És cert que, en el nostre dia a dia, oblidem, sovint, que hi ha injustícies de tot tipus en el món que ens rodeja i és bo que alguns en les recordin (malgrat no sempre sigui de la millor manera) de tant en tant.

Sempre dic que la Història és molt interessant perquè ens ensenya d'on venim, i ens ajuda a entendre què som i com som.

Estem estudiant la Revolució Industrial i hem entrat en la lluita obrera, la creació dels primers sindicats i l'enfrontament amb la burgesia dominant.

Aquella burgesia no podia estar d'acord amb aquells moviments, els va rebutjar i atacar…, però en molts aspectes, per sort, va acabar perdent, i avui en dia tenim vacances, drets, seguretat en la feina, jornada de 8 hores, i tants altres elements que ens beneficien…

Algú pot pensar que els moments i les circumstàncies són molt diferents...i, en certa manera, és cert…, però hi ha aspectes que encara han de millorar i canviar i necessitem gent valenta que les posi sobre la taula i s'hi enfronti i  que aquells poders fàctics que tenen el control i no permeten avançar vegin, d'alguna manera, trontollar el seu confort/control…

Això ha passat al llarg de la Història (revoltes pageses, revoltes liberals, revoltes obreres, revoltes democràtiques  revoltes estudiantils…) i ha de seguir passant...només així s'avança.

Tan sols cal veure quina és la millor manera de fer-ho…

...ja escriuré la segona o tercera part...quan…

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Gràcies, UEM. Fins sempre

Carta oberta a les meves jugadores

Aturada i...compromís