Ara sí...balanç final

Gairebé ha passat una setmana de la final 4 del cadet de 1r any.

Números a la mà, si, a principis de temporada, ens haguessin dit que aconseguiríem el que hem aconseguit, ho hauríem signat amb els ulls tancats.

Sí. Els resultats han estat excel·lents i hem aconseguit que un equip que, en la seva temporada infantil, no aconseguia mantenir una continuïtat en els partits, s'hagi transformat en un equip amb mentalitat guanyadora. 

Gran feina de les jugadores, perquè aquest canvi de "xip" no és fàcil de lograr.

Però estem en bàsquet de formació i, sense desmerèixer els resultats que tothom pot comprovar (tan sols tres partits perduts en tota la temporada), cal fer una anàlisi més profunda de la temporada.

Teníem molts reptes que serien massa llargs d'explicar...

Però sí que hem de parlar de la base de tot: no puc, ni vull, iniciar una temporada sense plantejar-me dos reptes que van més enllà dels resultats.

Són reptes senzills de plantejar, però, sovint, complicats d'assolir.

El primer va d'evolució. D'evolució, de creixement, de la jugadora. Ella, el seu entorn i qui segueix els partits han de veure i ser conscients que la jugadora ha millorat. Volem, al juny, una jugadora diferent de la que va començar al setembre. Crec que, en general, ens podem donar per satisfets del que han progressat.

El segon repte és construir un equip. Construir un equip que jugui equilibrat, que comparteixi la pilota, que sigui generós i que no es basi en anotacions d'una o dues jugadores… Però també que sigui un equip dur i compromès quan toca defensar; un equip que treballi en allò que li costa, però que és imprescindible per competir contra els millors.

I crec que podem sentir-nos orgullosos del que hem aconseguit.

I ara què?

Doncs toca seguir. 

Aquesta setmana ja hem iniciat una nova temporada.

Preferent és un bon repte. Ens haurem d'enfrontar a tots els "monstres" de la categoria. Apassionant i gens fàcil.

Començarem de zero amb els dos reptes de sempre: seguir fent créixer les jugadores individualment i construir un equip encara més equilibrat i generós des de tots els punts de vista.

A seguir…


Comentaris

  1. Reptes importants evolució personal i construcció d'equips solidaris, bones receptes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Gràcies, UEM. Fins sempre

Carta oberta a les meves jugadores

Aturada i...compromís