Carta oberta al David

Estimat David.

Després de tants anys de la teva mort, segueixes estant present constantment en el meu caminar.

Sovint parlo de tu, i et poso com a exemple d'amistat, de responsabilitat i d'integritat. Acluco els ulls i em veig al teu costat, des de ben petits, al nostre SAFA amb les nostres Madre Maria i Madre Antonia; però també en els nostres primers enamoraments o quan vas decidir "enclaustra-te" per preparar les oposicions que et feien tanta il.lusió i que, finalment, et van portar a la mort.

Vas marxar a Madrid (lògic pel teu tarannà ètic i professional) i mantenir el contacte amb tu es va fer difícil. Havia de fer-ho per mitjà dels teus pares. Estaves en un punt de no retorn. 

Vas apostar per fer públic allò que ja portaves dins teu des de ben petit i, és clar, necessitaves protegir-te.

Recordo quan em vas trucar per dir-me que ja eres pare. Quina emoció, que només sabem tu i jo, en aquella conversa…

Però vas trobar un forat a la teva agenda per venir al meu casament i fer de padrí. Saps perfectament la il.lusió que em va fer. En aquests detalls es percep l'amistat.

Pot semblar molt presumptuós, per part meva, dir que el que avui ha sortit als mitjans de comunicació no m'ha sorprès. Els nostres amics saben que, des del primer dia, vaig veure quelcom brut i sospitós en la teva mort, i així ho vaig manifestar…

12 anys després es comença a confirmar.

Tristesa barrejada amb enuig és el que sento ara mateix.

Sembla que ser recte, responsable i noble t'ha de convertir en diana i objectiu d'aquells que, utilitzant la "legalitat" dels seus càrrecs,  van en contra de qui molesta.

I tu molestaves…

Tinc la gran sort que, quan escolto el teu nom (i avui l'estic escoltant molt) pels mitjans de comunicació, vaig més enllà i em veig a casa meva, a casa teva, al Casino, al port o a Scuc's…compartint, abans que fossis "famós" (important ho has estat sempre), allò tan fantàstic que anomenem amistat i que perdura al llarg dels anys de forma inquebrentable.

Res no em farà canviar (i menys allò que puguin dir aquells que et van fer mal) la profunda admiració i respecte que he sentit sempre, i segueixo sentint, per tu.

Una abraçada, Amic. 



Comentaris

  1. com a persona propera a tu en una esfera diferent, però paral·lela i per sort sovint mimètica, a l'amistat, puc constatar l'amor que senties pel teu amic David, que a casa es transformava en respecte per una gran persona. Molt ben escrit. És necessari no callar els valors positius quan només donem veu a genteta que no val ni l'esforç de parlar-ne.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel feedback. Cert que massa sovint només es parla d'allò que és negatiu... n'hem d'aprendre

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Gràcies, UEM. Fins sempre

Carta oberta a les meves jugadores

Aturada i...compromís